Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de hazır bulunduğu kahvaltılı toplantıda gazetecilerle buluştu. Ülke gündemi, Kanal İstanbul ve Bakırköy’le ilgili konularda fikir alış verişinin yapıldığı toplantı öncesinde, İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, Ak Parti Bakırköy olarak kongreden bu güne yaptıkları çalışmaları sıraladı. Ana Kademe olarak, ilçe yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları olmak üzere, yan kollarıyla birlikte oluşturdukları çalışma modellerinin mahallelere kadar uzandığını, her mahallede 3 kademe mahalle başkanları ve yapılanmaları olduğunu belirten Kestane, sosyal ve siyasi çalışmalarına hiç ara vermediklerini ifade etti.
Çalışmalarını anlattı
Spor komisyonları aracılığı ile amatör spor kulüplerine destek olmaya çalıştıklarını, yerel yönetimlerin görevi olan bu konu hakkında büyük eksiklik olduğunu ve Ak Parti İlçe Başkanlığı olarak ellerinden geldiğince çözümeye çalıştıklarını belirten Kestane, ilçe başkanlığı olarak da konuyla ilgili bir raporlama yaptıklarını, spora ilk adım etkinliği ile çocukları sporla tanıştırarak ilgi alanları ve farkındalıklarını geliştirmeleri adına çalıştıklarını belirtti. Şehit ve gazi ailelerine olan hassasiyet ve önceliklerinin tartışılmaz olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Kestane, düzenli ziyaretlerine devam ettiklerini, kongrelerinden beri de 2 bin 942 hanede yaşlıları ziyaret edip, 4 bin 550 telefon aramasıyla da hal hatırları sorduklarını, sel ve felaket bölgelerine su, Pakistan’a da koli yardımı yaptıklarını anlattı.
5 milyon güven oyu
Toplantının sonunda konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, gazetecilerin önerileri ve görüşlerini çok önemsediklerini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinden ev almak için bu güne kadar 5 milyon kişinin başvurduğunu, vatandaşın kendi birikimlerini bu hükümete emanet edeceğinin göstergesi olarak aslında 5 milyon güven oyu olduğunu belirtti. Sosyal konutlara başvuru için bir aileye ait aylık gelir ortalamasının 16 bin lira olduğunu, gençler için böyle bir sınırlama olmadığını, gençlerin ailelerinden bağımsız kendilerine ayrılan yüzde 20’lik kontenjan içinde değerlendirileceğini hatırlattı. “Bakırköy’de yerel siyaseti etkileyen katı bir ideolojik bakış açısı var” diyen Kestane, “İdeolojiden uzak hizmete odaklı bağımsız bir bakış açısı ile oy verilse, Bakırköy halkının yüzde 90’ının bu yönetime oy vermeyeceği aşikar. Bakırköyün halini bir Bakırköylü olarak ifade etmek istiyorum ki gerçekten içler acısı. Seçmenin kendisine gelip, sandığın başında kendisine emanet edilmiş iradesini doğru kullanması açısından bilinçlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Tavrımız erdemli siyaset üzerine doğrudan ve hizmetten yana. Bakırköy halkının hafızalarına kazıdığı bu zulmü sandığa yansıtacağına yüzde yüz eminim. Böyle bir zulum olamaz” ifadelerini kullandı.
Gerekeni yapacağız
İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane'nin ardından söz alan Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serkan Yıldırımtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aleviler hakkında yaptığı açılımın önemli bir adım olduğunu söyleyerek, Alevi, Kürt, Türk, başörtüsü gibi yıllardır bu ülkenin motivasyonunu bile isteye bozmak isteyenlere gerekli cevabın da böylece verilmiş olduğunun altını çizdi. 28 Şubat sürecini hatırlatarak, tek kaybedenin Türkiye olduğunu belirten Yıldırımtaş, yüksek lisansını Kanal İstanbul üzerine tamamladığını belirtti. Yıldırımtaş, “Bu proje tek başına bir kanal projesi değildir. Tekniki, tarihi ve manevi boyutu var. 1453'den beri Yunanistan’ın kaybettikleri İstanbul’u kazanmak gibi bir hayali var. 45 bin metre uzunluğunda 275 metre genişiliğinde, bir kanaldan bahsediyoruz. Buradan geçecek azami gemi boyutu ortalama 350 metre. 1930’larda İstanbul Boğazı’ndan günlük ortalama 8-10 tane uzunluğu 50 metre olan ticari gemi geçiyordu, şu anda bu sayı 110-130 ve boyutları 300-350 metre uzunluğunda. Yıla vurduğumuzda 45 bin civarı. Bunların 10-12 bin tanesi tehlikeli madde taşıyor. 1979-1994 ve 1999 tarihinde İstanbul Boğazı’nda yaşanan sıkıntıları biliyoruz. İstanbul Boğazı bir tane. Karadenize açılan tek yol. Montrö Sözleşmesi’nde alternatif bir yola mani bir durum yok. Alternatif bir kanal açmak Karadenize kıyısı olan ülkeler kadar Orta Asyadaki ülkeleri de ilgilendiriyor. En önemlisi burada hidrojen sülfür var ve miktarı o kadar fazla ki dünya ihtiyacının 45 katı. Karadenizin 432 bin kilometre alanı var ve yarısı Türkiye’ye ait. Misâk-ı Millî sınırlarımız 2-3 seneye genişleyecek ve12 ada dahil hepsini alıp gerekeni yapacağız” dedi.
GELİRİN YÜZDE 33'Ü ARSA SATIŞINDAN!
İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Halit Cebeci ise Meclis çalışmaları hakkında bilgi verdi. “Sadece Bakırköy’de değil, hemen hemen her yerde dernek ve spor kulüplerinin bir kısmı fazlaca politize olmuş. Elbette herkesin bir siyasi görüşü olacak ancak bunu çok fazla yansıttıkları için bazen avantaj bazen de dezavantajlı duruma düşüyorlar” diyen Cebeci, “Zeytinlik Halk Pazarı ile ilgili sözleşme yapmaktan vazgeçilip az kira ödemek için kendilerini ecrimisile sokan esnafın da suçlu olduğunu düşünüyorum. Bir arefe günü gidip insanların dükkanını başına yıkmak suretiyle belediyenin esas ve usul hatalarını görüyoruz bunları da dile getiriyoruz. ‘Ben yaptım oldu mantığı’ ile ilçeyi yöneten bir anlayış olmaz.
Bakırköy Belediyesi yeni dönemde 1 milyar 217 milyonluk bütçe yapmış ve gelir kaynaklarının yüzde 33’ü Bakırköy’de arsa satışı. Memnu hakların iadesi kapsamında elimizden gelen çalışmaları yaptık, en geç gelecek ay kentsel dönüşümün önünün açılması ve İBB’den bir karar alınması için gayret edeceğiz.