Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Hafif yağmur
9°
Ara
Damga Dünya Halep'te çatışmalar sürüyor: 14 bin kişi yerinden edildi!

Halep'te çatışmalar sürüyor: 14 bin kişi yerinden edildi!

Suriye'de Esad rejimi ve muhalifler arasındaki çatışmalar Halep'te etkisini arttırırken Birleşmiş Milletler'den duruma yönelik son bilgi paylaşıldı. BM; "Suriye'de durum daha da kötüye gidecek" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Suriye Şubesi, Halep’te Beşar Esad rejimi ile Heyet Tahrir Şam (HTŞ) arasında süregelen çatışmalar nedeniyle 14 bin kişinin yerinden edildiğini açıkladı. Bölgedeki durumun giderek kötüleştiği belirtilirken, çatışmaların sivil halk üzerinde ciddi etkiler yarattığı ifade edildi.

Yerinden Edilenler ve Altyapı Krizi

OCHA’nın açıklamasında, yerinden edilen kişilerin çoğunun akrabalarının yanına sığındığı, bir kısmı için ise toplu barınaklar oluşturulduğu bilgisi paylaşıldı. Çatışmalarda sivil kayıpların yaşandığına dair doğrulanmamış raporların bulunduğunu belirten OCHA, altyapı hasarının ciddi boyutlara ulaştığını ve güvenlik endişeleri nedeniyle bazı insani yardım kuruluşlarının faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldığını vurguladı.

OCHA açıklamasında: “Halep’teki altyapı hasarı ve güvenlik endişeleri, temel hizmetlerde geniş çaplı aksamalara neden olmuştur. Yerinden edilen kişilere yönelik insani yardım çalışmaları devam etse de hizmetlerin aksaması yardım sürecini olumsuz etkilemektedir.”

DAMGA - Suriye'de savaş nedeniyle binlerce ev kullanılamaz halde (Fotoğraf: DHA) 

14 binden fazla kişi yerinden edildi

27 Kasım’da başlayan çatışmalarda HTŞ’ye bağlı muhaliflerin, şu ana kadar 50’den fazla yerleşimin kontrolünü ele geçirdiği ve Halep kent merkezine ulaştığı bildirildi. Muhalif grupların ayrıca Halep’i Şam’a bağlayan M-5 Otoyolu’nu kapattığı ifade edildi. Bu gelişme, bölgede ulaşım ve lojistik üzerinde büyük bir baskı yaratmış durumda.

Çatışmaların yoğunluğu ve altyapının zarar görmesi, bölgedeki insani yardım çalışmalarını büyük ölçüde zorlaştırıyor. Yerinden edilen binlerce kişi, barınma, gıda, su ve sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçlar açısından ciddi zorluklarla karşı karşıya. OCHA, bölgedeki insani durumun daha da kötüleşmesinden endişe duyduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *